tisdag 18 augusti 2015

Bäst i Test!

Vi är givetvis malliga till det outhärdligas gräns över att vi tilldelats Malmö stads miljöpris. Så malliga att vi inte kan låta bli att dela med sig av motiveringen: "...för att de förstår och förstärker cykelns och cyklandes betydelse för en hållbar utveckling. Cykelköket för samman människor och möjliggör möten på nya ställen. De bidrar till en bättre hälsa och miljö för Malmöborna och stärker sociala värden med hjälp av ett stort ideellt engagemang"

Vi hade knappt kunnat säga det bättre själva ;-) Extra roligt är också att vi fick dela miljöpriset med Röda Korsets Cykelskola som riktar sig främst till vuxna som behöver lära sig cykla. De som deltagit i Röda Korsets Cykelskola har ofta kommit till oss sedan för att renovera en gammal cykel så att de kan använda sina nyvunna kunskaper och möjliggöra nya möten på nya ställen. Sedan vi tappade det ekonomiska bidraget från Malmö Stad förra året har vi tyvärr inte möjlighet att bedriva just den verksamheten utan fått fokusera mer på kurser och medlemsaktiviteter. 

Men vi tar priset och erkännandet av vårt arbete som en vink om att sista ordet inte är sagt i den frågan... Fortsättning följer. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar