söndag 11 september 2011

Hildadagen på Malmös finaste Rosengård i lördags. En bostadsrättsförening som fattat att snabba cash, fler parkeringsplatser och dumbilliga materialval inte är framtiden. Tvärt om satsar man på hållbart, miljövänligt, klimatsmart (okej, skjut mig för att jag skev det ordet men det är det man gör) och socialt patos. Det är klart att Hållbara Hilda är vår bästa kompis och när de frågade om vi ville sätta upp ett Cykelkök på Hildadagen var det klart att vi blev glada.
Och solen sken över lördagen och det var full huggning hela dagen. Folk fixade punkor och kedjor och växlar och bromsar. Tvättade, smorde och putsade. Speciellt gillade vi det lilla gänget cykelbrudar mellan fem och tio år som justerade höjden på sina cykelsadlar en gång i kvarten. Med en sådan insikt i cykelns geometri lär det bara dröja 15 år tills Rosengård har ett eget team i proffs-touren. Eller möjligen att önskelistan i december bara kommer att innehålla fasta nycklar…

Vi stack emellan och tokrenoverade en donationshoj som fick bli pris i en tipspromenad. 

Stor kärlek från Cykelköket till Hilda. Vi ses snart igen.Vinnarna av vårt renoveringsobjekt

1 kommentar:

  1. Snyggt! Kul att så positiva saker som cykling når längre och längre. Hoppas att "cykelköks"-modellen sprids i landet.

    SvaraRadera